Heb je zelf een lekker biertje gebrouwen thuis en wil je dit op grotere schaal maken om meer mensen te laten mee genieten, dat kan.
Maar wil je in tegenstelling tot andere collega's je eigen bier wel zelf brouwen, dan helpen we je graag verder.
Hier in de brouwerij schalen we samen met jou de receptuur op en begeleiden we je door de brouwdag heen. Deze begint met het schroten van de mout en eindigt pas nadat je de brouwerij terug blitz en blanc kan achterlaten.
4 Weken later kom je met vrienden samen het bier bottelen op fles of op vat, naar keuze.
Eén brouwsel bevat gemiddeld 1500-2000 liter bier. 2000 liter bier komt overeen met ongeveer 6000 33cl flesjes of 250 bakken.
De flessen worden in kartonnen dozen gezet van 24 vichy flesjes (€0,6 per doos) of per bak of 75 cl bière Belge kroonkurk of bierkurk.
Inbegrepen in de prijs:
Zelf komen Brouwen en bottelen, gisting, kroonkurk, etiketteren en hergisting in de warme kamer.
Niet inbegrepen in de prijs:
accijnzen, BTW,flessen, dozen en of kratten, etiketten en het vervoer.
(en €250 als jullie niet zelf mee komen bottelen. €0 als jullie zelf mee komen bottelen met 3 man.)
Enkele richtprijzen voor de grondstoffen:
Mout: €0,62 – €1,3 / kg
Suiker: €0,90 / kg
Gist, hop en andere specialiteiten: prijzen van brouwland
Note: Het is uiteraard mogelijk om jullie eigen ingrediënten mee te brengen.
Timing:
Je moet rekenen op een 2 à 3 maand tussen bestellen en leveren.
Om een bier drink klaar bij jullie aan te leveren mag je rekenen op 6 weken levertijd vanaf het brouwen. 1 dag voor het brouwen, +21 dagen gisting en lagering + 14 dagen afvullen en hergisting op fles +7 dagen verder rijpen.
Labels:
De etiketten dienen binnen geleverd te zijn voor aanvang van het brouwen.
Etiket 33 cl: B110 mm,H80mm
Etiket 75 cl: H110mm, B90mm
Papierkwaliteit: 80-90 grams Romenagloss glanzend natsterk etikettenpapier.
(horizontale vezelstructuur)
Bedrukking: full Colour + dispersielak
Afloop: 3mm (groter dan de maat van het etiket)
Beeldformaat: alle beeld en tekst minimaal 2 mm van de snijrand.
Betaling:
30% voor het brouwen, rest voor afhaling.
Diederik kwam brouwen
2 brouwers voor 1 dag