Soms is er een oplossing voor alles en wel héél dichtbij.

Ondertussen zit ik aan een brouwproces van 70.000 liter per jaar.
Een hele reeks eigen bieren elk met hun eigen typische smaak werden er gebrouwen, konden er rijpen en werden er gebotteld. Ook heel wat verenigingen of organisaties hebben al hun eigen biertje mee komen brouwen.

Maar nu is het dus tijd voor een volgende stap ...
De brouwerij optimaliseren. Efficiënter maken. Orde scheppen in de chaos? Je kan het zo noemen. Dat laat ik aan u over. De grote lijnen van deze uit de hand gelopen passie zijn duidelijk. De plannen van het project zijn getekend.

De huidige brouwerij wordt vanbinnen volledig gestript. Er komen nieuwe brouwketels aan de straatkant en alle tussenmuren in de huidige brouwerij verdwijnen. En eindelijk komt er een degustatieruimte om mijn bieren te kunnen laten proeven. Verder was er een hal van +/- 200 m2 gepland.

Maar, ...
Stedenbouw laat echter niet toe dat ik in de hoogte bouw en daarom komt er buiten ‘in den hof’ een kelder van ongeveer 185 m2.
Het zijn ambitieuze plannen. Dat besef ik. En daardoor hangt er een groter prijskaartje aan dan voorzien.
Ik zal eerlijk zijn. Ik hoop minstens zo’n € 50 000 tot € 100 000 in te zamelen om deze extra kost te overbruggen.





Wat wil ik allemaal verwezelijken met de extra centen van de crowdfunding?

Noodzakelijke investeringen:
Kelder uitgraven plus verstevigingen van 185 m2 €40,000
Noodzakelijke lift om de goederen te verplaatsen €25,000
Extra afzuiging en isolatie €9000
Extra stapelaar daar de heftuck niet naar onder kan €9000
Liftkoker en trappenhuis €15,000

Wat wordt er geinvesteerd met eigen middelen:
Renovatie brouwerij infrastructuur €60,000
Afwerking kelder €55,000
Nieuwe 2000 L brouwinstallatie €62,000
Vergisting en maturatietanks €50,000
Moutmolen €4500
Stoomunit €6000
Laboinfrastructuur en matriaal €7500